Download our PDFs

    • Proximus NVJaarverslag
Previous
#WijZijnProximus

#WijZijnProximus

In 2015 veranderden we onze naam van Belgacom naar Proximus als symbool van hoe we ons bedrijf transformeren en terug aanknopen met duurzame groei.

Volgende

Van Belgacom naar Proximus

In 2014 lanceerden we onze nieuwe merknaam Proximus en die overstap kon bij onze werknemers, klanten en andere stakeholders op zeer goede reacties rekenen. Daarom vervolledigden we deze overstap in 2015 – sneller dan gepland – door ook de bedrijfsnaam te veranderen in Proximus.

 

Om dit historische moment de nodige luister bij te zetten, hesen we de Proximus-vlag op het dak van onze hoofdzetel, nadat ze achttien van onze gebouwen doorheen het land had aangedaan en door duizenden werknemers werd ondertekend.

Ons profiel

Proximus is een telecommunicatie- en ICT-bedrijf dat actief is in België en op de internationale markt met diensten voor consumenten, bedrijven en overheden.

Via onze merken Proximus en Scarlet zijn we de marktleider van telefonie-, internet-, tv- en netwerkgebaseerde ICT-diensten in België.  Via onze geavanceerde en onderling verbonden vaste en mobiele netwerken verlenen we altijd en overal toegang tot digitale diensten en data, alsook een breed entertainmentaanbod. We investeren in toekomstgerichte netwerken en innovatieve oplossingen en leggen zo de fundamenten voor duurzame groei.

 

 

Via onze dochterondernemingen Telindus Luxemburg (voor ICT) en Tango (voor telecommunicatie) zijn we actief in Luxemburg. Ook in Nederland bieden we ICT-diensten aan via Telindus Nederland. BICS is onze dochteronderneming die instaat voor onze internationale carrierdiensten.

De klant staat centraal in alles wat we doen. Het is ons doel de beste klantenervaring te bieden en het klantentraject zo eenvoudig mogelijk te maken met laagdrempelige en gebruiksvriendelijke oplossingen.

We dragen doelbewust bij tot de economische, maatschappelijke en ecologische ontwikkeling van de maatschappij waarin we actief zijn.

Onze dochterondernemingen

proximus

Proximus
 

De beste kwaliteit en service met een volledige waaier van mogelijkheden. Het merk dat de klanten onmiddellijk dichtbij brengt bij wat voor hen belangrijk is.

In 1994 lanceerde Belgacom Mobile onder het merk Proximus de eerste mobieletelefoniediensten in België, gebaseerd op de gsm-technologie. Nu, twintig jaar later, voorziet de Proximus Groep in vaste- en mobieletelefoniediensten, internet, digitale televisie en ICT. Dat maakt ons in België de belangrijkste leverancier van totale en competitieve telecomaanbiedingen en de vertrouwenspartner voor convergente oplossingen van zeer hoge kwaliteit. 

scarlet

Scarlet
 

Het aanbod zonder franjes voor klanten die de beste prijs willen.

Scarlet maakt telecom toegankelijk voor prijsbewuste klanten dankzij een eenvoudig aanbod van vaste en mobiele telefonie, internet en tv zonder franjes tegen voordelige prijzen. Scarlet vormt een aanvulling op andere merken van de Proximus Groep. 

tango

Tango
 

Tango is de merknaam waaronder de Proximus Groep zijn activiteiten op de Luxemburgse markt brengt met een aanbod van vaste, mobiele en convergente diensten. Sinds de lancering van het merk in 1998 kende het een enorm succes en werd Tango de tweede grootste mobiele speler in Luxemburg. 

telindus

Telindus
 

Telindus is verantwoordelijk voor de ICT-activiteiten van de Proximus Groep in Nederland en Luxemburg met een focus op bedrijven en institutionele klanten. Sinds de oprichting van Telindus in 1969 is het bedrijf geëvolueerd van technologieleverancier tot integrator/partner voor sourcing en levering van oplossingen. In 2010 werd het bedrijf volledig geïntegreerd in de Proximus Groep.

bics

BICS
 

Uitmuntende internationale wholesaleoplossingen voor leveranciers van spraak- en mobiele datadiensten wereldwijd.

Proximus bracht haar internationale carrieractiviteiten samen onder het merk BICS. Deze joint venture van Proximus, Swisscom en MTN heeft recent haar transformatieve 'Next Generation Networks' (NGN) uitgerold die een ongeziene flexibiliteit bieden.