Download our PDFs

    • Proximus NVJaarverslag
Previous
Investeren in convergente diensten en innovatie

Investeren in convergente diensten
en innovatie

Bovenop onze connectiviteitsdiensten ontwikkelen we innovatieve oplossingen die onze klanten helpen om beter te leven en slimmer te werken.

Volgende

2015, het jaar waarin we Proximus TV heruitvonden

We lanceerden een totaal nieuwe Proximus TV-interface, een staaltje van gebruiksvriendelijkheid. Bouwend op verregaand onderzoek van de gebruikersfeedback hebben we een ervaring ontwikkeld die vlekkeloos werkt op tv, pc, tablet of smartphone. De nieuwe Proximus TV-ervaring combineert het beste van live tv, content die de klant zelf opneemt, content die hij aankoopt uit onze catalogus of die hem aangeleverd wordt via een abonnement (bv. Netflix).

 

De ervaring is op alle schermen dezelfde en dit maakt het klanten gemakkelijk om naadloos van het ene toestel naar het andere te schakelen. Zij kunnen hun content blijven bekijken wanneer zij van bv. hun smartphone overschakelen naar de tv, en zij kunnen zelfs content opnemen of aankopen op het ene toestel en deze op een ander toestel bekijken.

Uitrol van de nieuwe Proximus TV-interface

De nieuwe Proximus TV-interface werd tijdens het laatste kwartaal van 2015 bij nieuwe klanten geïntroduceerd. Op dat moment zijn we begonnen met de geleidelijke migratie van de klanten die reeds over de meest recente decoder (V5 of V5 Compact) beschikken. Voor klanten met een ouder decodertype (V3) werken we samen met bpost om de allernieuwste decoder aan huis te leveren. Deze grootschalige proactieve vervanging van 400.000 oude decoders zou tegen de zomer van 2016 rond moeten zijn. Vanaf dan zullen al onze klanten van de nieuwe tv-ervaring kunnen genieten.

SwipeBox

In 2015 hebben we ook de SwipeBox gelanceerd, een innovatieve oplossing om foto's, video’s en muziek vanaf een smartphone of tablet naar het tv-scherm te ‘vegen’. Voor thuisvideo’s op smartphone, een foto van Facebook, muziek van een internetradio of vakantiekiekjes opgeslagen in de Proximus Cloud… SwipeBox is ideaal om dit alles met vrienden en familie te delen op een tv-scherm. 

Een uitgebreid sportaanbod

Met onze zenders 11, 11+ en All Foot beschikken we over een internationaal sportaanbod. We voegden ook de sportkanalen Eleven en Eleven Sports toe, die toegang geven tot verschillende Europese voetbal- en andere internationale sportcompetities.

Rijk entertainmentaanbod 

Het rijk gevulde entertainmentaanbod maakt de Proximus TV-ervaring compleet.  We hebben een uitgebreide en doorlopend bijgewerkte Video on Demand-catalogus met meer dan 800 films en series, plus ook een Movies & Series Pass met elk jaar meer dan 2000 films en afleveringen van series. Wij zijn de enige Belgische operator die Netflix rechtstreeks integreert in de Proximus TV-interface, wat de ervaring voor onze klanten een stuk eenvoudiger maakt.

 

 

Dankzij de overeenkomst met Eleven Sports Network hebben we een internationaal sportaanbod via onze betalende opties 11, 11+ en All Foot. We hebben twee nieuwe sportzenders toegevoegd – Eleven en Eleven Sports – die de sportliefhebber toegang verlenen tot een hele reeks Europese voetbalcompetities en ook tot de American National Football League (NFL),  internationaal tennis (ATP 250), basketbal, wielerwedstrijden, volleybal en Formule E.

Proximus is de nummer 1
in de Netflix ISP Speed Index

Sedert juli staat Proximus aan de top van de Netflix ISP Speed Index, wat betekent dat wij de grootste downloadsnelheid bieden van België en als operator tot de beste wereldwijd behoren voor Netflix-streaming. Meteen is dit een prima illustratie van al onze inspanningen en investeringen om de Proximus TV-klant een geweldige gebruikservaring te bieden.

Ook hebben we een landelijke samenwerkingsovereenkomst gesloten voor Wanagogo, het digitale aanbod van Studio 100. Zo zullen Proximus TV-klanten exclusief toegang krijgen tot dit aanbod, niet alleen thuis maar ook onderweg. Kinderen kunnen in een op-en-top veilige en reclamevrije omgeving spelen, kijken of lezen, waar en wanneer zij willen, online of offline. 

Scarlet verwelkomt Snow-klanten

Na de stopzetting van Snow, het tv-aanbod van Base, heeft onze dochteronderneming Scarlet heel wat van die klanten binnengehaald met een uiterst aantrekkelijk aanbod: zij kregen gratis installatie, konden hun toestelopstelling behouden met enkel de vervanging van de tv-decoder, en zich op die manier verheugen in een vlekkeloze overgang zonder onderbreking.

In 2015 introduceerde Scarlet ook het goedkoopste prepaidaanbod in België: slechts € 8 per oplaadbeurt.

Gerichte reclame

We zijn gestart met een proefproject voor doelgerichte reclame, in samenwerking met het reclamebureau Transfer en Dobbit TV, de bekende doe-het-zelfzender. Zo kregen onze Proximus TV-klanten in West-Vlaanderen een lokale versie van Dobbit TV op hun scherm met doelgerichte reclamespotjes voor plaatselijke doe-het-zelfzaken. We onderzoeken de mogelijkheid om dit systeem landelijk uit te rollen. 

De brug slaan tussen connectiviteit en ICT 

Vijf waardevoorstellen voor de bedrijfsklant

Het productaanbod voor zakelijke klanten hebben we opgebouwd rond vijf waardevoorstellen om op die manier zo dicht mogelijk aan te sluiten bij hun noden. Daarbij willen we ondernemingen op de eerste plaats helpen om:

Hun activiteiten ononderbroken draaiende te houden 

Werknemers productiever te maken en te motiveren 

 

Slimmer samen te werken

Klanten tevreden te stellen 

 

Te innoveren en te groeien

 

Het feit dat we oplossingen hebben voor zowel telco- als IT-doeleinden maakt het grote verschil en stelt ons in staat verder te gaan dan louter connectiviteit. Onze IT-competenties zetten we om in totaaloplossingen, inclusief datacenterdiensten en beveiliging, om zo borg te staan voor topklasse SLA’s voor bedrijfscontinuïteit en hoge beschikbaarheid.

Overheveling van de kernactiviteiten van Portima naar onze datacenters

Voor Portima zijn we gestart met de uitrol van een dienstenoplossing met housing, hosting, database management (samen met Infosys), datacenterconnectiviteit en algemeen beheer van hun bedrijfskritieke toepassingen. Een complex project, dat we dankzij onze expertise in zowel ICT als connectiviteit tot een goed einde zullen brengen.

Bedrijfscontinuïteit verzekeren bij ING

Om de bedrijfscontinuïteit bij ING te verzekeren en hun bankkantoren voor te bereiden op de toekomst, hebben we de verbindingen naar hun twee hoofdzetels een upgrade gegeven en in meer dan 250 kantoren glasvezel gelegd. Ook beheren we de kerninfrastructuur van ING in hun eigen datacenter. Dit reikt veel verder dan gewone onderhoudsdiensten en omvat ook service management, lifecyclediensten, netwerkoptimalisatiediensten (in samenwerking met Cisco) en ook diensten die voor optimale beschikbaarheid moeten zorgen.

Enabling company

Dit is een van de belangrijkste drijfveren achter onze innovatieambities. We stellen assets van Proximus en ook van derde partijen open voor een ecosysteem van partners om zo de ontwikkeling van ‘Proximus inside’-oplossingen te stimuleren. Het is onze ambitie om centrale platformen te installeren voor on-boarding en servicingpartners, en voor upstream- en downstream brokerpartners zoals IoT- en bigdata-spelers, ontwikkelaars van apps en onafhankelijke softwaremakers.

Met onze open API for carrier billing hebben partners de mogelijkheid om digitale diensten te verkopen en ze aan te rekenen via de Proximus-factuur zonder dat daarvoor een kredietkaart vereist is. Vandaag de dag kunnen Proximus-klanten hun aankopen in de Google Play Store rechtstreeks laten factureren via hun Proximus-factuur. 

Wanneer kredietkaartbedrijven vermoeden dat een (online)transactie frauduleus is, kunnen ze via onze Location Based Services een locatiecontrole uitvoeren op de gsm van de kaarthouder. Op die manier kunnen zij het risico op frauduleuze transacties verminderen en de kaarthouder betere bescherming bieden bij online-identiteitsdiefstal of kaartdiefstal

Internet of Things

Als aanvulling op ons Machine-to-Machine-portfolio is ons LoRaTM-netwerk specifiek bedoeld om voorwerpen zoals gebouwen, machines, wagens en huishoudapparatuur met superzuinige sensoren uit te rusten en deze met het internet te verbinden. Via het LoRaTM-netwerk wisselen ze informatie uit over hun status en omgeving, waardoor onze klanten deze van op afstand kunnen monitoren, bedienen of controleren. Zo kunnen ondernemingen niet alleen sneller innoveren en hun activiteiten efficiënter runnen, maar op die manier ook nieuwe producten en diensten voor hun klanten ontwikkelen.

Het Internet of Things is ontegensprekelijk een van de meest beloftevolle economische ontwikkelingen en intussen hebben we al een aantal concrete projecten uitgerold, die hun waarde bewezen hebben.

Viapass (wegentolheffing)

Proximus heeft de handen in elkaar geslagen met Satellic voor het ontwerpen van de Viapass-wegentoloplossing – het Belgische project om weggebruikers een kilometerheffing aan te rekenen – die moet zorgen voor minder vervuiling, verbeterde mobiliteit en meer belastinginkomsten. Met ingang van 2016 zullen vrachtwagens tol moeten betalen per afgelegde kilometer en afhankelijk van de voertuigkenmerken, plaats en tijdstip. Proximus levert IT- en communicatiediensten en installeerde in 2015 in totaal 800.000 Machine-to-Machine-simkaarten. 

Big data

We werken aan onze competenties inzake near real-time data-analyse. Op onze mobiele netwerken is heel wat intelligentie terug te vinden en dit kan onze klanten helpen om met meer kennis van zaken beslissingen te nemen.

Een aantal interessante toepassingen zijn terug te vinden in het Smart City-concept, waarbij we onze competenties combineren om de levenskwaliteit van burgers in steden positief te beïnvloeden. Slimme mobiliteit omvat parkingbeheer alsook de aansturing van verkeersstromen om files in te dijken en het vervoer te verbeteren. Andere toepassingen zijn de analyse van voetgangersverkeer voor toerisme en evenementen, dynamische infoborden en stadsreclame.

Voor de stad Namen zijn we begonnen met een project om na te gaan wie de stad binnenkomt en verlaat. We leveren gebundelde anonieme gegevens aan met gedetailleerde informatie (gewest, België, internationaal) over wie wanneer de stad bezoekt. Dankzij die informatie kan Namen betere beslissingen nemen voor zijn mobiliteitsbeleid.

In de aanloop tot haar toekomstige Be Alert-dienst, die de Belgische bevolking bij noodtoestanden via sms zal waarschuwen, heeft de federale regering Proximus gevraagd om locatietracking aan te leveren en feedback van de gebruikers in te zamelen om de toepassing verder te verfijnen.

De stad Brugge gebruikte onze diensten om veel sneller en nauwkeuriger dan ooit de enorme instroom van zomertoeristen in kaart te brengen.

We hebben Wegen en Verkeer Antwerpen geholpen bij het analyseren van het aantal voorbijkomende voertuigen aan de hand van verkeersmeters vlakbij de stad, waardoor zij een beter inzicht krijgen in waar zij in nieuwe infrastructuur moeten investeren of onderhoud moeten uitvoeren.

Efficiënter en productiever

Onze oplossingen voor ‘het Nieuwe Werken’ helpen organisaties om efficiënter  en productiever te worden.

Het Nieuwe Werken

Onder de koepel ‘Het Nieuwe Werken’ hebben we cloud- en netwerkoplossingen gebundeld die voor meer efficiëntie en productiviteit zorgen door organisaties van op afstand toegang te verlenen tot hun toepassingen en gegevens.

Voor de Vlaamse Regering rolden we WorkPlace as a Service (WPaaS) uit, een beveiligde virtuele werkplek die altijd en overal beschikbaar is. Nu stellen we het platform ook open voor andere organisaties in de overheids- en privésector. 

Voor middelgrote en grote ondernemingen ontwikkelden we Engage Packs: een all-in-one-oplossing die de leasing van een smartphone, tablet of laptop en aanverwante diensten (verzekering, configuratie, centraal beheer en ondersteuning) combineert tegen een vast bedrag per maand. Onze ‘One Company Number’-oplossingen bieden onze klanten de mogelijkheid om zowel hun professionele als privénummers door middel van een app op hun smartphone op hetzelfde toestel te beheren.

Proximus KMO in de Cloud

Voor onze kleine en middelgrote ondernemingen ontwikkelden we ‘Proximus KMO in de Cloud’, waarmee werknemers vanaf elk mogelijk toestel altijd toegang krijgen tot hun gegevens en toepassingen. Klanten ontvangen een uitbreidbaar pakket met Microsoft Office, antivirus, onbeperkte opslagruimte en rekenvermogen, en andere optionele toepassingen. Alles zit opgeslagen in ons beveiligd datacenter, waardoor klanten niet in hardware of software hoeven te investeren en enkel betalen voor wat zij gebruiken.

Beveiliging

Proximus herschikt zijn beveiligingsportfolio om weerwerk te bieden aan de nieuwe bedreigingen die via nieuwe technologieën opduiken. We zijn niet langer bezig met enkel mensen te verbinden, we verbinden ’alles’. Dit brengt nieuwe veiligheidsrisico’s met zich mee, die een nieuwe aanpak vergen. Onze innovatie focust op de ontwikkeling van nieuwe oplossingen, die de veiligheid van het Internet of Things moet verzekeren.

Voor dit alles trekken we € 46 miljoen aan investeringen uit in topklasse IT-beveiliging (periode 2014-2017). Dit jaar lag onze focus op ons Cyber Defense Center met de bedoeling ons bestaande Security Operations Center te versterken en onze capaciteiten inzake internetbeveiliging verder uit te breiden.

Ook zijn we een voortrekkersrol blijven spelen in de Cyber Security Coalition, de Belgische sectoroverstijgende organisatie tegen cybercriminaliteit, die talloze nieuwe leden wist aan te trekken en nu zijn tweede jaar aanvat. Dit jaar organiseerde de Coalition meerdere bijeenkomsten waarop uitgewisseld ervaringen werd. Ze ging ook van start met een landelijke bewustmakingscampagne en publiceerde haar Cyber Security Incident Management Guide, een gids die ondernemingen moet helpen een responsplan bij cyberincidenten uit te rollen.