Download our PDFs

  • Proximus NVJaarverslag
Previous
Internationaal

Internationaal

De Proximus Groep telt verschillende dochterbedrijven die actief zijn in buurlanden en op wereldniveau.

Volgende

BICS

Proximus bezit 57% van BICS, een joint venture met Swisscom en MTN. BICS is erkend marktleider op de internationale wholesale telecommarkt, een topklasse spraakcarrier en de wereldwijde marktleider voor mobiele datadiensten. We komen tegemoet aan de uiteenlopende behoeften van verstrekkers van communicatiediensten wereldwijd, en onze topklasse wholesale-oplossingen voldoen aan de huidige en toekomstige vereisten van de wereldwijde communicatie-industrie.

BICS heeft zijn hoofdzetel in Brussel en beschikt over regionale kantoren in Bern, Dubai, Madrid, New York, San Francisco en Singapore. Ook hebben we een satellietkantoor in Peking en lokale vertegenwoordigingen in Accra, Kaapstad, Miami, Montevideo, Nairobi en Toronto.

Dag in dag uit stelt ons team alles in het werk om onze klanten de hoogste kwaliteit, bedrijfszekerheid en interoperabiliteit aan te leveren, wat hen in staat stelt hun eindklanten de beste producten en diensten te leveren.

BICS bracht 's werelds eerste volledig end-to-end internationaal VoLTE-gesprek (Voice over LTE) tot stand en maakte 4G-dataroamingsessies mogelijk met meer dan 150 operators wereldwijd.

Uitbreiding van onze internationale activiteiten 

BICS behield in 2015 zijn leiderspositie op de internationale communicatiemarkt als vooraanstaand spraakcarrier en als absoluut wereldleider voor mobiele datadiensten, met een brede waaier van oplossingen.

Met onze bestaande klanten hebben we onze business verder uitgebreid en anderzijds hebben we nieuwe activiteiten uitgebouwd met vooraanstaande spelers in toonaangevende segmenten en regio’s (Over-The-Top, Mobile Virtual Network Operators, Noord- en Zuid-Amerika, Azië).

We hebben ons complete aanbod voor OTT’s en MVNO’s verder uitgebreid: van connectiviteit, via messaging-to-voice tot en met diensten met toegevoegde waarde.

 

We zijn doorgegaan met de uitbouw van totaaloplossingen om zo onze voorsprong op de concurrentie op de carriermarkt te handhaven. Onze dienstverleningsstrategie berust op onze totaaldiensten, waarbij we onderdelen toevoegen, het bestaande aanbod uitbreiden met diensten met toegevoegde waarde, en inspelen op de behoeften van het veranderende ecosysteem.

BICS blijft een pionier in communicatie van de volgende generatie en heeft op dat vlak een reeks industriële primeurs op zijn naam staan.

Mijlpalen 2015

 • BICS bracht 's werelds eerste volledig end-to-end internationaal VoLTE-gesprek (Voice over LTE) tot stand tussen de Zuid-Koreaanse operator SK Telecom en Proximus. Klanten genieten betere spraakdiensten van de volgende generatie via de IPX-netwerken (Internet Package Exchange) van BICS en SK Telink, de internationale divisie voor carrierdiensten van SK Telecom.
 •  
 • BICS maakte 4G-dataroamingsessies mogelijk met meer dan 150 operators wereldwijd. Door de snelle toename van operatoren die LTE-roaming uitrollen, bestrijkt de dienst nu 75 landen.
 •  
 • LTE-roaming kende een driecijferige maandelijkse groei dankzij het marktleidende IPX-netwerk van BICS. De onderneming zag het verkeer in 2015 met 500% toenemen in vergelijking met 2014.
 •  
 • BICS behaalde de onderscheiding ‘Best LTE Roaming Product’ op de LTE Asia Awards. 
 • BICS breidde uit met een nieuwe vestiging in Kenia.
 •  
 • BICS heeft de A2P-messaging oplossing (Application-to-Person) uitgebreid naar niet-traditionele spelers waardoor deze rechtstreeks toegang krijgen tot 's werelds meest geavanceerde carrier-grade messaging-diensten tegen de beste tarieven op de markt.
 •  
 • Met FraudGuard heeft BICS zijn partnernetwerken geholpen om miljoenen euro’s aan inkomsten te vrijwaren door meer dan 500 miljoen frauduleuze oproepen te blokkeren. Door middel van zijn crowdsourcingmodel ontdekt FraudGuard tot 100 nieuwe bedreigingen per dag, waardoor operatoren hun strijd tegen telecomfraude kunnen voeren.
 •  
 • BICS lanceerde RouteFlex, een geautomatiseerde business continuity- en optimization-oplossing die inspeelt op de vraag naar betere connectiviteit in Afrika. De dynamische IP-satellietoplossing betekent een revolutie voor de dekking van het continent.

Telindus Luxemburg

In 2015 heeft Proximus zijn participatie in Telindus Luxemburg versterkt door het minderheidsaandeel van Arcelor Mittal over te nemen. Op die manier steeg de 65%-participatie naar 100% eigendom.

Telindus Luxemburg is het ICT-filiaal van de Proximus Groep en – via Telindus Telecom – enterprise operator in Luxemburg, en verstrekt diensten aan overheden en privéondernemingen. Tot de specialisaties behoren bedrijfsnetwerken en connectiviteit (nationaal en internationaal), datacenters, systemen, opslag, beveiliging, samenwerkingsoplossingen, toepassingen en mobiliteit.

Mijlpalen 2015

Voor één van de grootste Belgische banken heeft Telindus met succes een beveiligde netwerkinfrastructuur met hoge bandbreedte ontworpen en uitgerold waarop banktoepassingen en samenwerkingsdiensten kunnen draaien.

Verder heeft Telindus Luxemburg zijn succesvolle samenwerking met talloze belangrijke financiële instellingen verder uitgediept en heeft gestage groei geboekt op de cloud computing-markt, waarbij steeds meer KMO’s de stap gezet hebben naar cloud-oplossingen. 

 

Telindus heeft zijn bestuursmodel versterkt met een ISO27001-certificering.

Tot slot werd de expertise van de onderneming bekroond met diverse industriële awards zoals de ‘Managed Services Provider of the Year’ door ITone, ‘Best Business Impact Provided by Cloud Services’ door Eurocloud en ‘Partner of the Year 2015’ in Luxemburg door Cisco.

Telindus Nederland 

Telindus Nederland is de onafhankelijke specialist en leverancier van oplossingen op het vlak van toegang, connectiviteit en datacenters in combinatie met beveiliging, multi-vendor support en managed services. De eisen inzake IT worden steeds complexer en uitgebreider, waardoor kennis van de volledige IT-keten noodzakelijk is. Doordat afzonderlijke componenten zoals de datacenter-, connectiviteits- en toegangslaag steeds sterker geïntegreerd worden, zijn ze niet meer los van elkaar te zien. De kennis en expertise van Telindus Nederland op het gebied van end-to-end infrastructuuroplossingen sluit hier naadloos bij aan. Met deze oplossingen richt de organisatie zich op het garanderen van optimale en veilige toegang tot de volledige infrastructuur en maximale beschikbaarheid: overal en eender waar.

Telindus Nederland heeft strategische partnerships met belangrijke virtualisatie-, netwerk-, storage-, back-up-, telecom- en securityleveranciers. Daarnaast beschikt de organisatie over een eigen opleidingscenter en een geavanceerd democenter waar de nieuwste technologieën live gedemonstreerd worden.  

Mijlpalen 2015

Telindus Nederland  blijft één van de belangrijkste Europese referentiepartners voor Optische Diensten. Het kreeg van zijn optische partners een reeks EMEA International Partner awards. Wereldbijw behaald Telindus Nederland als eerste de Ciena Advances Technical Support Status.

Telindus Nederland kreeg talloze onderscheidingen en awards: Cloud Builder of the Year door Cisco, de Infinera Metro Partner Award voor ‘Top Regional Partner EMEA’, Cisco ACI ATP partner en NetApp FlexPod Partner of the Year for the NEMEA region

 

Telindus Nederland slaagde erin zijn marktaandeel voor managed services verder te vergroten en bouwde door de uitrol van grote projecten het hele jaar 2015 verder op zijn sterke marktpositie in de segmenten Overheid, Gezondheid en Financiën.

Tango

Tango is de merknaam waarmee de Proximus Groep zijn activiteiten uitrolt op de Luxemburgse markt, met een aanbod van vaste, mobiele en convergente diensten. Sinds de lancering van het merk in 1998 heeft Tango een sterke vooruitgang geboekt en is intussen uitgegroeid tot de op één na grootste mobiele operator van Luxemburg.

Mijlpalen 2015

Tango lanceerde een innovatieve oplossing om de klantenervaring te verbeteren. In de winkel kunnen klanten nu hun contract onmiddellijk elektronisch ondertekenen op een iPad en hoeven ze dus niet langer op een gedrukt contract te wachten.

 

 

In januari lanceerde Tango ‘Tango Freeborders’ – een echt ‘Roam-Like-At-Home’ tariefplan voor Luxemburg, Frankrijk, België en Duitsland.